Πρόγραμμα

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Οι Προγραμματικές Δεσμεύσεις που πρόκειται να διαβάσεις αποτελούν την σύμπτυξη των απόψεων, των ιδεών και των προτάσεων των μελών και των φίλων του συνδυασμού μας για έναν Δήμο που θα αποκτήσει επιτέλους Προοπτική. Η επιστημονική μας ομάδα, άνθρωποι με ακαδημαϊκή γνώση, ειδικοί στα ζητήματα που αφορούν  τη διαχείριση  πόρων και τη δημόσια διοίκηση, επεξεργάστηκαν τις προτάσεις αυτές και τις μετασχημάτισαν σε προγραμματικές δεσμεύσεις στο πλαίσιο μιας πενταετίας.

Το πρόγραμμα που καταρτίσαμε είναι εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό. Στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές: Τη Διαφάνεια, την Ίση Μεταχείριση των πόρων ανά Δημοτική ενότητα και την Ιεράρχηση έργων. Σκοπός μας είναι, σε 5 χρόνια, όσα αναγράφονται παρακάτω, να έχουν εφαρμοστεί και ο Ωρωπός μας να είναι ένας τόπος με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ απαλλαγμένος από τη στασιμότητα και τη διαρκή υποβάθμιση που θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια τομή σε όσα γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Το πρόγραμμά μας χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος παρουσιάζουμε όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας ανά τομείς  μέχρι το 2028. Παράλληλα θέλοντας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και τις αδικίες της παρελθούσας διοίκησης, επιλέξαμε τις πιο καίριες από αυτές να τις εφαρμόσουμε άμεσα κατά τις πρώτες 100 μέρες του 2024. Στο δεύτερο μέρος καταθέτουμε τις προτάσεις μας για κάθε Δημοτική ενότητα. Στόχος μας είναι η ραγδαία αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του Δήμου.

Τέλος, αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη, στο κείμενο αυτό δεν θα διαβάσεις εκθέσεις ιδεών που θα ξεχαστούν στις 8 Οκτωβρίου. Θα διαβάσεις δεσμευτικές αρχές, τον οδηγό της νέας διοίκησης που θα βρίσκεται τυπωμένος και άμεσα διαθέσιμος στο δημαρχιακό γραφείο μέχρι το 2028. Στη βάση αυτού θα διοικήσουμε και στη βάση αυτού θα κριθούμε από την ιστορία και τους πολίτες.

0:00
0:00